Експерт по затлъстяването призовава родителите да купуват само едно великденско

...
Експерт по затлъстяването призовава родителите да купуват само едно великденско
Коментари Харесай

Децата трябва да получат само едно великденско яйце тази година, казва експерт по затлъстяването

Експерт по затлъстяването приканва родителите да купуват единствено едно великденско яйце за всяко дете.

Професор Донал О'Шей, който е Клиничното управление на HSE по отношение на затлъстяването предизвести, че е „ неправилен роман “, в случай че родителите считат, че е добре да се отдадат за един ден.

Той сподели, че сходно отношение е неправилно, тъй като промишлеността за храни и питиета желае да усили ежедневната консумация на ултра-преработени храни и потреблението на мотиви като Хелоуин, Коледа и Великден, с цел да ги разпространяват.

„ Хората не схващат какъв брой е организиран мозъкът да не може да устои на комбинацията от високо наличие на мазнини, високо наличие на сол и захар. То е. Не можете да спрете “, сподели проф. О’Шей пред RTÉ’s Today with Claire Byrne.

Производството на храни и питиета се противопоставяше на налога върху захарта „ гневно и доста дейно “ в продължение на десетилетие, сподели той. Но когато най-сетне се появи, общото наличие на захар, което хората гълтаха, понижа.

„ Започваме да виждаме равнене на равнищата и трендовете на затлъстяване, което е позитивно. “

Процентът на затлъстяване в Ирландия в този момент „ се намалява ” до 20 % от 23 % при възрастните, сподели той, което е доста обнадеждаваща наклонност.

Проф О'Шей сподели, че също по този начин е окуражаващо, че Ирландия не следи скок в тежестта при деца в учебна възраст, както се случи в Обединеното кралство по време на Covid.

„ Това е позитивно. Така че като цяло мисля, че родителите правят фантастична работа, тъй като едно на всеки пет от нашите деца е с наднормено тегло или затлъстяване, само че четири на всеки пет не са. И това е сносно в токсичната среда, която имаме.

„ Но родителите би трябвало да осъзнаят, че на всяка крачка промишлеността за храни и питиета се пробва да ги тласка към ултрапреработени [храни]. И в случай че като дете се храните с ултрапреработена храна, небцето ви ще отхвърли броколите, небцето ви ще отхвърли пълноценните храни, които съдържат витамините и минералите, от които се нуждаете, с цел да растете здравословно. “

Проф. О'Шей сподели, че новите медикаменти, налични за лекуване на затлъстяване, ще бъдат „ смяна на играта “.

„ Те работят доста добре за към една трета от хората. Донякъде са добре, не са страхотни за една трета и не работят за другата трета. Така че не е този сребърен патрон, за който хората си мислят, „ о, в случай че можех просто да взема Ozempic, “... Но това, което имаме в този момент за първи път, са безвредни лекувания за заболяването на затлъстяването, разнообразни от интервенцията, която е доста положително лекуване. “

Въпреки това проф. О'Шей сподели, че такива медикаменти към момента не са налични за деца в Ирландия, макар че HSE ще продължи да лобира пред Агенцията за ръководство на медикаментите за деца (над 12-годишна възраст ) със затлъстяване, посещаващи HSE за услуги.

Източник: breakingnews.ie

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР