Експериментът Стъклената клетка се прави за първи път в България,

...
Експериментът Стъклената клетка се прави за първи път в България,
Коментари Харесай

Краси Георгиев преди стъклената клетка: С всяко предизвикателство научавам повече за себе си

Експериментът " Стъклената клетка " се прави за първи път в България, а може би и в международен мащаб. Той стартира на 30 април и ще се организира в сърцето на София пред НДК. Ултрамаратонецът Краси Георгиев ще прекара в клетката две седмици. По този метод ще се сложи в цялостна обществена изолираност, само че ще бъде пред погледа на цялото общество.

" Обичам да се провокирам по всевъзможни способи и най-важното е, че го върша с идея. Този път идеята е зависимости. Аз съм доста деен човек и всяко затваряне за мен не би било прелестно, само че взех решение да се предизвикам и да опитвам да съм затворен за 15 дни в стъклената клетка. Смятам, че по този метод ще мога да науча повече за себе си ", сподели пред " Фокус " ултрамаратонецът Краси Георгиев преди началото на предизвикването.

" Движението ще е вътре в клетката, ще имам пътека за бягане и легло. Ще ми носят храна, а колкото повече търча, толкоз повече храна ще получавам ", добави ултрамаратонецът.

Освен онлайн в парк НДК, той ще може да бъде следен онлайн, като единствено един път на денонощието, за половин час ще влиза в контакт с аудиторията за сесия с въпроси, отговори и слагане на спомагателни провокации към него.

Екип от водещи експерти ще следи от близко физическото и психическото положение на ултрамаратонеца. Това са Тодор Тодоров - психофизиолог с дълготраен на практика опит в региона на психичното профилиране и поведенчески разбор, и доктор Весела Петрова - доктор към клиника по Анестезиология и реанимация към УМБАЛ " Александровска ".

Чрез опита ще се съберат достоверни данни за вредите от обществената изолираност, обременяването с връзка в цифрова среда и вредите от неналичието онлайн междуличностно другарство.

Тези данни ще бъдат употребявани за основаване на стратегия за ограничение на обществената изолираност, понижаване на цифровата обремененост на младежите и предварителна защита на зависимости от всевъзможен жанр. За тази цел събитието ще бъде съпроводено от благотворителна акция за набиране на средства.

Краси Георгиев е ултрамаратонец със международна известност. Освен това е прочут като треньор, мотивационен преподавател, диетолог. През 2020 година повече от денонощие тегли над 2 тона пикап, а през 2018 година тича над 20 часа в поддръжка на децата с онкологични болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР