Експериментално излъчване на 8K видео от Антарктида извършиха японски учени

...
Експериментално излъчване на 8K видео от Антарктида извършиха японски учени
Коментари Харесай

Starlink стриймва 8K видео от Антарктида


Експериментално лъчение на 8K видео от Антарктида направиха японски учени благодарение на спътници Starlink (снимка: KKDI)

Японски откриватели реализираха видеопредаване онлайн в 8K резолюция от Антарктида благодарение на спътници Starlink. Технологията ще помогне на участниците в полярната експедиция да работят по-ефективно в оперативна конюнктура.

В пробно лъчение, проведено от експерти на KDDI Research, асоциацията на изследователските институти ROIS и Националния институт за полярни проучвания NIPR, учените предадоха 8K видео в действително време благодарение на спътници Starlink сред станцията Sewa в Антарктида и основния офис на KDDI в Япония.
още по темата
„ Изследователската и мониторинговата работа на NIPR, построяването на информационна среда в Антарктида и развиването на просветителни услуги ще изиграят своята роля в решаването на проблеми като световното стопляне ”, разясниха от KDDI Research.

Учените тестват успеваемостта на системата за видео предаване от 8K-съвместим смарт телефон, разпознават и отстраняват проблемите, тъй че технологията да може да се употребява от всяка точка на планетата, без значение от скоростта на информационната линия, отбелязва TweakTown в обява за плана.

Голямата широчина на канала и дребното закъснение в инфраструктурата на Starlink в допълнение ще подобрят системите за наблюдаване на станцията Sowa. Аналогични линии ще се употребяват за наблюдаване на Северния и Южния полюс, с цел да се понижи натоварването на участниците в експедицията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР