Експерименталният срок на нощния градски транспорт в столицата ще бъде

...
Експерименталният срок на нощния градски транспорт в столицата ще бъде
Коментари Харесай

София ще има нощен транспорт поне още година


Експерименталният период на нощния градски превоз в столицата ще бъде продължен с още 1 година, реши Столичният общински съвет през днешния ден. Четирите линии, които бяха пуснати пробно през април, са на загуба от 716 000 лева, стана ясно в транспортната комисия на СОС през вчерашния ден.

„ В последните месеци се вижда повишаване на пасажерите по линиите на нощния превоз, по тази причина желаеме да дадем още няколко месеца с цел да може тези данни да дадат първокласен и безапелационен резултат за настоящо положение и смяна в разписанието на нощния градски транспорт”, уточни пред bTV зам.-председателят на комисията Зафир Зарков.

Той уточни, че общинарите желаят Центърът за градска подвижност (ЦГМ) да стартира да дава информация за натовареността на линиите, защото има констатации, че някои линии са натоварени, а други по-скоро не.

„ Имаме данни, че най-натоварена е линията от кв. „ Обеля “ до ж.к. „ Студентски град “. А съвсем толкоз натоварена е и линията „ Люлин – Младост 4”. Другите линии са много по-малко натоварени”, уточни Зарков.

Става въпрос за маршрутите от „ Овча Купел 2” до ж.к. „ Левски” и от „ Дружба 2” до „ Гоце Делчев”.

По информация на ЦГМ през нощният градски превоз са минали над 100 хиляди пасажери. Цената на билета за пътешестване в нощният градски превоз е 2 лева, и важи за цялата вечер и за всички линии.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР