Експериментален кръвен тест даде възможност в около 70% от случаите

...
Експериментален кръвен тест даде възможност в около 70% от случаите
Коментари Харесай

Обещаващ кръвен тест позволява преждевременно откриване на рак

Експериментален кръвен тест даде опция в към 70% от случаите да бъдат прибързано открити 8-те най-често срещани типа рак, сочат резултатите от проучване, представени от Агенция Франс Прес. Това дава очаквания за разкриване на заболяването преди появяването на признаците й.

Изследването обхванало над 1000 пациенти, у които раковите формирания към момента не били публикувани.

Получените резултати могат да допринесат екипът на Никълъс Пападопулос от университета Джонс Хопкинс в Балтимор да се включи в конкуренцията за стартиране на пазара на повсеместен кръвен тест за разкриване на рак.

Същият екип към този момент е почнал друго 5-годишно проучване, обхващащо 50 000 дами на възраст сред 65 и 75 години, които в никакъв случай не са били наранени от рак. Целта е да се откри дали пробата може да открие израстък, без каквито и да било признаци на заболяването.

Учените дешифрирали елементи от 16 гена, които най-често мутират при разнообразни типове рак. Били добавени също 8 биомаркера на протеини, които са присъщи за въпросните типове рак. Тази композиция нараснала чувствителността на теста и разрешила да се откри коя тъкан в организма е наранена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР