Екорегата Чиста Струма в Кресненското дефиле. Целта ѝ е да

...
Екорегата Чиста Струма в Кресненското дефиле. Целта ѝ е да
Коментари Харесай

Доброволци почистиха поречието на Струма

Екорегата " Чиста Струма " в Кресненското дефиле. Целта ѝ е да обърне внимание върху опазването на околната среда по поречието на Струма.


Стартът на екорегатата беше даден сутринта, като на искащите да почистват бяха раздадени чували и ръкавици.
Калоян Пешев, уредник: Няма по какъв начин да не се прави, сами виждате, че реката носи със себе си отпадъци, които хората изхвърлят и се опитваме да създадем тази самодейност все по известна, и да събудим хората.
В атрактивната акция се включиха доброволци от Благоевград, София, Велико Търново и морето.
Силвия Узунова, уредник: За страдание, тук, на това място се изхвърлят разнообразни органични боклуци. Които колкото и да ни се коства, че се разлагат бързо, това не е по този начин. Не е тук мястото и не би трябвало да се случва по този метод... Просто би трябвало да се изхвърлят отпадъците на регламентираните за това места.Ясен Иванчев: Ще се опитаме да създадем малко по-чисто да бъде, но каквото стане. Следващият път като се замисли да си изхвърли боклука, да види какво е, че някой би трябвало и да го почисти.
Пълните чували бяха извозени до сметището на град Кресна. Следобед всички участници в днешното разчистване получиха като премия гратис рафтинг втурване по бързите води на Струма.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР