Екоплажът Корал ще бъде превърнат в бетонно гето след като

...
Екоплажът Корал ще бъде превърнат в бетонно гето след като
Коментари Харесай

Ново безумие: Бетонират екоплажа Корал след решение на ВАС

Екоплажът " Корал " ще бъде трансфорат в бетонно гето откакто Върховният административен съд (ВАС) е позволил голямото застрояването на първа линия. За скандалното решение заяви първо уеб сайтът " Царево.инфо ".

Става въпрос за плана " Корал Резидънс " на " Прайм пропърти БГ " АДСИЦ, съгласно който на брега ще изникнат цели прогимнации. Ваканционният комплекс е плануван с разгърната застроена повърхност (РЗП) от 45 000 квадратни метра.

Решението на тричленния състав на Върховен административен съд - с председателка Светлана Йонкова и съдиите Таня Радкова и Анелия Ананиева, датира от 10 януари.

Според тях целият план е бил процедиран преди приемането на профилираните закони и картографирането на дюните в региона, затова е легален. Позовават се и на Общия организационен проект на Община Царево, какъвто на процедура няма. Старият бе анулиран, а новият към момента не е утвърден.



" Имотът не се намира в предпазени територии и зони. Като се е позовал на признатото по делото умозаключение на съдебно-техническата експертиза, съдът е приел, че капиталовото предложение не е подлежало на действане по реда на Глава шеста Закона за запазване на околната среда (ЗООС), за него не е било належащо правене на оценка за съгласуемост по реда на член 31 Закона за биологичното многообразие, както и че все още на издаване на протестираните строителни бумаги липсват доказателства за съществуването на дюни като част от територията на плаж " Лозенец Кум Кашла ", написа в правосъдното решение.

Скандалният случай с " Корал " идва в миг когато ДНСК започна инспекции на няколко други безобразия по морето - застрояването на " Градина ", " Арапя " и " Алепу ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР