Екоминистерството очаква покачване на речните нива в края на седмицата

...
Екоминистерството очаква покачване на речните нива в края на седмицата
Коментари Харесай

Екоминистерството очаква покачване на речните нива в края на седмицата

Екоминистерството чака повишаване на речните равнища в края на седмицата поради превалявания, като по-съществени ще са в планинските елементи от Дунавския басейн. Това се чака във водосборите на реките северно от Бургас, в рило-родопските притоци на р. Марица и в междинните и долни елементи от водосбора на р. Тунджа. На 12 ноември речните равнища ще се намаляват или ще останат без основни промени, като вследствие на оттичане ще има незначителни покачвания в долните течения на р. Марица и р. Тунджа, показват от Министерство на околната среда и водите.

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, показват от министерството. Оттам осведомят, че на следващия ден не се чакат рискови метеорологични феномени.

По-рано през днешния ден от Националния институт по метеорология и хидрология оповестиха, че на следващия ден ще доминира слънчево време. Преди обяд на обособени места в равнините и котловините видимостта ще бъде краткотрайно понижена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се усилва и вплътнява и след обяд в Югозападна България ще има превалявания от дъжд, съобщи през днешния ден.бг.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР