Eкоинспекцията провери сигнал за неприятни миризми в Разград. Извънредната проверка е

...
Eкоинспекцията провери сигнал за неприятни миризми в Разград.
Извънредната проверка е
Коментари Харесай

Екоинспекцията извънредно провери мирише ли в Разград

Eкоинспекцията ревизира сигнал за неприятни миризми в Разград.

Извънредната инспекция е разпоредена от министъра на околната среда и водите Петър Димитров.

Извършени са обходи в региона на заустванията в река Бели Лом на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води (ГПСОВ)-Разград, " Биовет " АД - клон Разград, " АДМ - Разград " ЕАД и " Водстрой " АД - Разград, само че не са усетени неприятни миризми.

В сектора към точките на заустване е открито подприщване на реката поради паднало дърво, което доста понижава естествената ѝ проводимост. На изхода на пречиствателната станция е открито очевидно заслепение на наслойка. От изхода са взети водни проби отпадъчни води за физико-химичен разбор.

Тази заран поданици на Разград са алармирали, ч е в централните елементи на града са усетени неприятни миризми - евентуално от дъждопреливниците на канализационната мрежа.

На " Водоснабдяване Дунав " ЕООД в Разград - оператор на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води, е предписано в едноседмичен период да се извърши проучване на канализационната мрежа, дъждопреливниците и ревизионните шахти, а при нужда в едномесечен период да бъдат почистени от утайки и затлачвания.

Допълнително наставление за разчистване на речното корито и бреговата линия ще бъде обещано на локалните управляващи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР