Екипите на Renault и Dacia вече работят над електрическа версия

...
Екипите на Renault и Dacia вече работят над електрическа версия
Коментари Харесай

Dacia ще предложи Duster на ток

Екипите на Renault и Dacia към този момент работят над електрическа версия на бестселъра на румънската марка - кросоувъра Duster. Тестови първообраз на модела беше сниман по време на тествания в зимни условия, оповестява Motor1, като разгласява фотоси на автомобила.

Машината е издигната на новата платформа за електрически автомобили на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Тя ще има невисок център на тежестта, защото плоската батерия е ситуирана под пода.



На фотосите се вижда, че прототипът е по-дълъг и по-широк от общоприетия Duster, както и друга аеродинамика. В салона са сложени спортни седалки и каркас за сигурност. Предните спирачки са Brembo, а задние - Alpine (производител на спортни коли, който влиза в състава на Renault Group).

Очаквания са, Duster на ток даже да вземе присъединяване в спортните серии Andros Trophy (надпревара по заледени трасета). Това може да стане факт още следващата година, когато влиза в действие новия правилник за присъединяване в надпреварите. Според него, на старт ще бъдат допускани единствено електрически автомобили.



С присъединяване си в шампионата благодарение на Renault Sport компанията Dacia освен ще популяризира новото потомство на Duster, само че и ще се появи пред света като производител на електрически автомобили.

Серийната версия на първия модел на ток на румънците ще се появи на пазара при започване на 2021 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР