Екипите на ЕСО активно работят по подготовката на съоръженията на

...
Екипите на ЕСО активно работят по подготовката на съоръженията на
Коментари Харесай

Електроенергийният системен оператор с готовност да посрещне есенно-зимния сезон


Екипите на ЕСО интензивно работят по подготовката на оборудванията на сдружението за безаварийна работа през есенно-зимния сезон. Изпълнението на ремонтната и капиталовата стратегии на оператора способстват за гарантиране сигурността на електроенергийната система през идните месеци.

Традиционната инспекция на Министерството на енергетиката в обекти на ЕСО за готовността за посрещане на студените дни откри направените вложения. Извършва се реорганизация и рехабилитация на подстанциите със редовно значение 400/220/110kV „ Марица изток “ и 220/110kV „ Карнобат “. Приключва подмяната на проводника на електропровод 110kV „ Илинден “, което ще увеличи сигурността на зареждане на потребителите в Югозападна България.

Завършени са плануваните капиталови действия в подстанции „ Хаджи Димитър “, „ Красно село “, „ Златица “, „ Бяла Слатина “ и „ Добруджа “.

В края на месец септември са финализирани ремонтните действия в подстанции „ София Юг “, „ Кресна “, „ Якоруда “, „ Плевен 1 и 2 “, както и в подстанции „ Образцов чифлик “, „ Добрич “, „ Балчик “, „ Шумен 1 “ и „ Шумен Запад “, „ Пампорово “.

През 2018 година продължиха вложенията в нови уреди с построяването на нова линия 110kV сред п/ст „ Траяна “ и п/ст „ Стара Загора “, както и рехабилитация на въздушна линия 220kV „ Камчия “. Успешно завършиха реконструкцията и ремонтът на въздушни линии 110kV „ Граничар “ и „ Бохот “.
Извършена е профилактика на 217 подстанции. Направен е повторен обход на общо 18 500 километра електропроводи високо напрежение. Прочистени са просеки на територия от над 6 200 декара. Подменени са 250 километра мълниезащитни въжета. Монтирани са 245 щъркобрани.

Осигурени са високопроходима техника и коли.
П

родължават дейностите за създаване на инфраструктура за телекомуникационна съгласуваност с обекти, които ще се ръководят отдалечено. В развой на създаване са четири опорни пункта за въвеждане на автоматизираното ръководство на подстанциите.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР