Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта да отстраняват

...
Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта да отстраняват
Коментари Харесай

Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево все още без ток

Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта да отстраняват повредите , породени от изобилния снеговалеж в събота. Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти. Все още има консуматори без ток в обособени обитаеми места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево , които се зареждат през мъчно налични високопланински електропроводи.

За да доближат чиновниците на ЕРМ Запад до авариралите сектори, се постанова рязане на паднали дървета, като тези действия се координират с локалните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията.

Там, където има софтуерна опция и нарасналото ползване го разрешава, се обезпечава аварийна скица на зареждане , което значи, че през идващите дни ще се работи за възобновяване на естествената скица и това може да докара до разстройства.

Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без електрозахранване и където има най-голяма централизация на битови клиенти. Мобилизирани са над 600 чиновници на ЕРМ Запад и Електрохолд. До края на деня се чака електрозахранването да бъде възобновено.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР