Екипите на Българския Червен кръст продължават да работят на терен

...
Екипите на Българския Червен кръст продължават да работят на терен
Коментари Харесай

БЧК продължава с дейностите по подпомагане на пострадалите в с. Лъвино, общ. Исперих

Екипите на Българския Червен кръст не престават да работят на терен в исперихското с. Лъвино, което пострада съществено от бурния ураганен вятър на 4 ноември 2023 година Доброволци и чиновници, както и психолози на БЧК-Разград и БЧК-Русе са на място и оказват психическа поддръжка на потърпевшите. Специалистите работят и с децата от потърпевшите фамилии, което е от изключителна значимост за понижаване на напрежението и напрежението в резултат на претърпяното от тях в бедствената обстановка.

Българският Червен кръст закупи и дава хранителни и хигиенични пакети на най-засегнатите семества, а доброволците от клуб " Добротворци " на БМЧК-Исперих от Профилираната гимназия " Васил Левски ", се включиха в разчистването на отломките след ураганния вятър.

Областната организация на БЧК-Разград е в непрекъсната връзка с локалните управляващи и с общинския спешен щаб. Продължава осъществяването на оценка на потребностите, като БЧК и през днешния ден подкрепя най-засегнатите поданици на с. Лъвино.

БЧК се причислява и поддържа акцията на Община Исперих за набиране на средства за възобновяване на вредите, породени от естествената буря. Всеки искащ да се включи в акцията и да подари средства може да го направи по банков път, посредством особено разкритата дарителска сметка:

Община Исперих

Банка: ОББ АД
Банков код - BIC: UBBSBGSF
Банкова сметка - IBAN: BG30UBBS81558400192900
Вид заплащане - 445100 /за дарения от страната/
Вид заплащане - 445200 /за дарения от чужбина/
Основание: Дарение за потърпевшите в Лъвино

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР