Екипи на РДПБЗН-Сливен, РУ-Сливен, сектор Пътна полиция, Центъра за спешна

...
Екипи на РДПБЗН-Сливен, РУ-Сливен, сектор Пътна полиция, Центъра за спешна
Коментари Харесай

Провериха координацията на екипите, влизащи в Единната спасителна система при ограничаване на последиците при ПТП

Екипи на РДПБЗН-Сливен, РУ-Сливен, бранш „ Пътна полиция ”, Центъра за незабавна здравна помощ, БЧК и екип на бранш „ Специализирани оперативни действия ” при РДПБЗН-Бургас организираха през днешния ден пожаро-техническо обучение на летище „ Бършен ” край Сливен. Целта на учението е инспекция на координацията и работата на екипите, влизащи в Единната избавителна система, при преодоляване и ограничение на последствията при пораждане на тежки пътни катастрофи.

На процедура се разиграва обстановка, при която се ревизират дейностите на Оперативния щаб, координацията сред обособените системи, тяхната роля и точното им място при преодоляване на произшествието.

Учението стартира в 09,30 часа през днешния ден по авансово квалифициран сюжет, който включва произшествие на автомагистрала „ Тракия ” с обърната цистерна, с изтичащо гориво, и три автомобила с потърпевши, като потърпевшият от единия автомобил не може да напусне самичък транспортното средство. В тази обстановка се ревизират ролята на оперативния щаб, разпределението на екипите и техните дейности, което да докара до бързото преодоляване на обстановката и превозване на потърпевшите.

Въведен бе проекта за деяние на РДПБЗН-Сливен при рецесии, изключителни обстановки и за отбрана при бедствия в частта за дейности при огромни произшествия.

В учението участваха управлението и чиновници на РДПБЗН и РСПБЗН-Сливен с техника, 2 пожарни автомобила и един автомобил за спешно избавителна дейност; управлението и чиновници на бранш „ Пътна полиция ”-Сливен и РУ-Сливен с четири автопатрулни автомобила; бранш „ Специализирани оперативни действия ” при РДПБЗН-Бургас, като тяхната задача е обезопасяване на цистерна с изтичащо гориво; два екипа с коли за спешна помощ на ЦСМП-Сливен; пет чиновници на Областният съвет на БЧК и доброволци.

В края на учението беше дадена добра оценка на степента на подготовка на управителния състав на РДПБЗН-Сливен и членовете на Оперативния щаб. От значително значение бяха отработените на процедура функционални отговорности на длъжностните лица от оперативния щаб на РДПБЗН-Сливен. Отчетена беше добра съгласуемост, действеност и умения по съгласуваност за повишение готовността за реагиране на РДПБЗН-Сливен, РУ-Сливен, бранш Политическа партия, ЦСМП-Сливен и Областен съвет на БЧК-Сливен при пораждане на катастрофи. Беше реализирана една от главната цел на практическите учения – повишение на знанията, уменията и привички на всички участници в Единната избавителна система.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР