Екипи издирват евентуално изчезнали, след като кално свлачище в италианските Алпи покри градските улици с мръсотия

...
Спасителни екипи в италиански алпийски град издирват всички евентуално изчезнали
Коментари Харесай

Спасителни екипи в италиански алпийски град издирват всички евентуално изчезнали хора по пътя на планински поток, който рязко излезе от бреговете си, причинявайки кално свлачище

От Асошиейтед прес, 14 август 2023 г., 4:01 ч.

РИМ – Спасителни екипи в италиански Alpine град издирваше в понеделник евентуално изчезнали хора по пътя на планински поток, който рязко излезе от бреговете си след обилни валежи, причинявайки кално свлачище.

Улиците на Бардонечия, град близо до Торино в планинската долина Вал ди Суза, бяха покрити с гъста сива кал след силното кално свлачище късно в неделя. Видео на свидетел показа огромна вълна от мръсотия и отломки, събарящи порта и жители, които бягат, докато мръсотията се втурва по градска улица; други видеоклипове показаха гъста кал, която тече през речните брегове, които минават през града.

Говорителят на пожарната Лука Кари каза пред Sky TV24, че спасителните екипи нямат съобщения за изчезнали хора, но въпреки това са извършване на претърсвания на домове и автомобили, които са били по маршрута на калното свлачище. Той каза, че екипажите са спасили шестима души през нощта от преобърнат кемпер.

Разположен на 1300 метра (4265 фута), Бардонекия е популярна дестинация в италианските Алпи и през зимата планински спортове и летен туризъм и няколко потоци, потоци и притоци се вливат в него, включително Frejus, Melezet и Rochemolles. В неделя градът с население от 3000 жители отпразнува своя патронен празник, Свети Иполит, с целодневни дейности и игри и планирани фойерверки през нощта, според туристическата агенция на града.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР