Файл на служителите на Walt Disney Pictures VFX за обединяване

...
Екипът за визуални ефекти на Дисни подаде документи за избори
Коментари Харесай

Екипът за визуални ефекти на Дисни подаде документи за избори за обединяване в Националния съвет по трудови отношения с подкрепата на Международния алианс на служителите на театралната сцена (IATSE), обяви профсъюзът в понеделник, само седмици след като VFX на Marvel се обединиха.

Повече от 80% от 18-те членове на VFX екипа на Walt Disney Picture са подписали своите карти за оторизация, се казва в съобщение на IATSE.

Документите на Marvel и Disney са първите за VFX професионалистите, които „се обединиха, за да поискат същите права и защита като техните синдикализирани колеги във филмовата индустрия“, каза IATSE.

Съобщението идва в момент, когато индустриите в Холивуд изискват подобрени условия на труд. Въпреки че усилията за обединяване на синдикатите на Marvel Studios VFX трябва да преброят гласовете на 12 септември, работниците в базираното в Пуерто Рико Gladius Studios също гласуваха единодушно за обединяване по-рано този месец. Холивудските продукции спряха, след като Гилдията на американските писатели обяви стачка през май, последвана от членовете на SAG-AFTRA, профсъюза на актьорите, през юли.

Профсъюзните служители на VFX стоят зад някои от най-големите хитове на Walt Disney Pictures, каза IATSE, включително адаптациите на живо на „Цар Лъв“, „Красавицата и звяра“ и „Аладин“ и „Карибски пирати“.

Ако изборите се окажат в полза на синдикализиране, IATSE каза, че студиото е задължено да проведе добросъвестни преговори. CNN се обърна за коментар към Walt Disney Company.

VFX работните места исторически не са били представлявани от синдикати, въпреки че широк спектър от позиции от производствения дизайн до осветлението и реквизита са попадали под IATSE.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР