Екипът, създал Навални, посвети отличието за най-добър документален филм на

...
Екипът, създал Навални, посвети отличието за най-добър документален филм на
Коментари Харесай

"Навални" с Христо Грозев спечели БАФТА, създаделите му я посветиха

Екипът, основал " Навални ", посвети оценката за най-хубав документален филм на английските награди БАФТА на недопуснатия до церемонията проверяващ публицист Христо Грозев и му изрече специфични благодарности.

Самият грозев на новината за премията в " Туитър " с междуметие, само че запитан в отговор на обявата си дали в последна сметка е бил позволен до церемонията, единствено: " Не ".

Грозев, който взе участие във кино лентата за съветския опозиционен водач, заяви по-рано, че той и фамилията му не са позволени до церемонията поради " риск за сигурността " и че е " сюрпризиран " от възбраната. В края на предходната година той бе разгласен за интернационално търсене от Русия, а, тъй като съветските шпиони са повече от служителите на реда.

" Маниак с преносим компютър "

" Искаме да посветим тази премия на Христо Грозев, нашия български фанатик с преносим компютър, който не можа да бъде с нас довечера, тъй като животът му е заплашен от съветското държавно управление и (президента) Владимир Путин ", продуцентът Одеса Рей. Обясни, че той се отказал от всичко, с цел да опише тази и доста други заслужаващи истории.

Във кино лентата Грозев изяснява по какъв начин дружно с сътрудника си проверяващ публицист Мария Певчих са разкрили детайлности за заговора за отравянето на най-известния критик на Кремъл и по какъв начин са стигнали до извода, че Русия е забъркана. Певчих прикани Кремъл да освободи Навални и всички политически пандизчии.

Филмът е притежател на разнообразни награди след премиерата си на " Сънданс " на 25 януари 2022 година, е и за " Оскар ", а церемонията на американската кино академия е на 13 март.

Защо Грозев не бе позволен

Грозев в петък, че е решението да не бъде позволен дружно със фамилията му демонстрира " възходящи рискове за самостоятелните публицисти по света " освен от " убийствени диктатори, само че и от това, че гласовете на публицистите са заглушени, вместо да се усилват, от цивилизования свят, на който се пробват да служат ".

 Публиката на Публиката на " София ДокуМентал " избра да награди кино лентата " Навални "

Според полицията в Лондон кой да бъде позволен, вземат решение уредниците, само че силите на реда могат да дават препоръки и са обезпокоени от " враждебните планове на непознати страни " на територията на Англия.
" Отговорността за сходни закани и евентуалното им влияние върху необятната общност се носи от враждебните държавни артисти зад тях и ние доста увеличихме ресурсите, употребявани за справяне с тях. Разбираме, че препоръките ни може да допускат уредниците да създадат сложен избор, решавайки по какъв начин най-добре да понижат рисковете за сигурността на събитието си, и сме признателни, че БАФТА не престават да са ангажирани ".

Алиша Киърнс, закостенял народен представител и ръководител на комисията по външна политика в Народното събрание, написа в " Туитър ": " Повдигнах въпроса пред министрите - не сте риск за сигурността ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР