Екипът на NTDEV представи алфа-компилацията live11 – версия на Windows

...
Екипът на NTDEV представи алфа-компилацията live11 – версия на Windows
Коментари Харесай

NTDEV представи live11 – live версия на Windows 11 Pro, която се стартира от флаш диск

Екипът на NTDEV показа алфа-компилацията live11 – версия на Windows 11 Pro, която може да бъде записана на външен притежател и която изисква единствено 4 GB RAM на компютъра, с цел да се започва, без да е нужна апаратура на операционната система, плюс 2 още GB RAM, с цел да работи системата.  – т.е., най-малко 6 GB. Разбира се а в случай че има повече памет live компилацията ще я употребява.

Компилацията live11 се базира на Оценка за съвместимост Windows 11 Pro версия 22621.1555. Тя може да бъде записана на елементарен USB флаш диск или на карта памет и да се започва на всевъзможни по-съвременни компютри, като няма типичните за Windows 11 условия към хардуера, с изключение на количеството RAM.

В сегашната към момента алфа версия на live11 няма опция за евакуиране и инсталиране на приложения. Тя напълно се записва в оперативната памет и заема към 4 GB от нея във тип на виртуален RAM диск. При стартирането автоматизирано се влиза с администраторски акаунт.

В live11 (archive.org/details/live-11-mbr)са оставени Notepad, Paint, ножиците и терминалът. Няма конфигурирани браузъри, само че могат да се започват портативните версии на другите стратегии – да вземем за пример portable Firefox, както е показано в началното изображение.

Очевидно е, че това е една пробна компилация, която няма да получи поддръжката на Microsoft. Софтуерният колос по принцип е срещу сходни Live версии на Windows, тъй като в тях липсва серийния номер на активацията и други неща по отношение на лицензирането – това въпреки всичко не е свободният Linux. Потребителите очевидно могат да я употребяват единствено на своя отговорност.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР