Екипът на МЗХ проведе предварително обсъждане с браншовите организации на

...
Екипът на МЗХ проведе предварително обсъждане с браншовите организации на
Коментари Харесай

Екопромени в земеделието: МЗХ представя Наредба №10 за обсъждане с бранша

Екипът на Министерство на земеделието и храните организира авансово разискване с браншовите организации на промени в Наредба №10 от 2023 година за изискванията и реда за използване на интервенциите в региона на околната среда и климата и хуманно отношение към животните по време на онлайн среща.

Стартиралият развой по изменение на нормативната уредба е предвид на неофициалното утвърждение от страна на Европейската комисия на препоръчаните промени в обезщетителните интервенции в границите на първо изменение на Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 г .

Предварителната фаза цели да запознае заинтригуваните страни, както и да се вземе поради тяхното мнение и позиции преди пускане на публично разискване.
На 1 април 2024 година бе извършена и предварителна среща с браншовите организации за разискване на промени в Наредба № 9 от 26 юни 2023 година за изискванията и реда за използване на интервенциите „ биологично растениевъдство “ и „ биологично пчеларство “ , включени в СПРЗСР 2023-2027 година

Министерство на земеделието и храните: Одобриха изменение на Програмата за развиване на селските региони

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР