Екипът на Linux Mint обяви новата версия Linux Mint 19.1

...
Екипът на Linux Mint обяви новата версия Linux Mint 19.1
Коментари Харесай

Излезе бета версията на Linux Mint 19.1 Tessa

Екипът на Linux Mint разгласи новата версия Linux Mint 19.1 Beta . Предлагат се дискови облици с графичните десктоп среди Cinnamon, MATE и Xfce.

Linux Mint 19.1 е операционна система с дълготрайна поддръжка, която ще продължи до 2023 година. Новата версия предлага освежен програмен продукт, редица усъвършенствания и доста нови функционалности, с което работата с компютъра става доста по-удобна.
Какво ново предлага Linux mint 19.1
В новата версия на операционната система осезателно е увеличена скоростта на файловия управител Nemo. Update Manager към този момент демонстрира различните версии на главното Linux ядро, а тематиката Mint-Y предлага повече контрастност.
Промените в Cinnamon


Когато попаднете в раздела „Първи стъпки“ в началния екран на Linux Mint 19.1, ще получите предложение да изберете дизайна на десктопа. Cinnamon 4.0 предлага нов дизайн на панелите и нов работен развой. С един клик е вероятен прехода от остарелия към новия дизайн и противоположното. Въведен е нов панел, показващ листата с програмните прозорци, групираните приложения и дребен прелиминарен обзор на работещите на заден декор стратегии. Новият панел е взел най-хубавото от таксбара на Windows, Dock-а на macOS и страничния панел на Ubuntu. Всичко наподобява напълно модерно и има комфортни настройки.
Nemo


Файловият управител Nemo към този момент е цели три пъти по-бърз. Неговият код е напълно прегледан и усъвършенстван. Настройките на приложението към този момент се реализират от XApp.



Нов миг е, че Nemo към този момент може да демонстрира времето на основаване на файла. Добавен е и дребен панел за избор на изгледа на файловете. който може да се употребява вместо общоприетите горещи клавиши Ctrl+1, Ctrl+2 и така нататък
Промените в десктоп средата


Подобрен е изгледът на иконките. Може да се трансформират дистанциите сред тях, подреждането и други.
Диспечера на актуализациите


Както преди, Update Manager демонстрира главните Linux ядра, както и статута на тяхната поддръжка.



Новият миг е, че е прибавен нов бутон за по-лесно унищожаване на неизползваните ядра.
Софтуерните източници


Дизайнът на този инструмент също е изменен и в този момент сходно на началния екран употребява общоприетия непряк панел Xapp.

Другото изобретение е новият бутон за унищожаване на повтарящите се записи на хранилищата.
Linux ядрото
Новата Linux Mint 19.1 Tessa употребява Linux Kernel 4.15.0-20

Новата версия може да бъде пробвана още в този момент. Достатъчно е да се изтегли от уеб страницата на Linux Mint и да се конфигурира. Да не забравяме, че това е бета и към момента не всичко е дооправено.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР