Екипът на д-р Андрей Христов, началник на Отделението по неонатология

...
Екипът на д-р Андрей Христов, началник на Отделението по неонатология
Коментари Харесай

Неонатолозите в Мама и Аз - Плевен спасиха бебе на 3 дни

Екипът на доктор Андрей Христов, шеф на Отделението по неонатология на,Мама и Аз’ Плевен избави живота на новородено на 3 дни.

Още в първите часове от старта на работата, екипът на високотехнологичното интензивно неонатологично поделение на,Мама и Аз’ Плевен отпътува за МБАЛ - Севлиево със профилирана кола за спешна помощ за транспорт на бебета, с цел да поеменовородено в сериозно положение.

Бебето е с тежка полиорганна непълнота и е нужна сложна интензивна терапия, която лекарите от,Мама и Аз’ Плевен започват още по време на превозването.

Благодарение на опитните медици и модерното съоръжение в продължение на няколко дни са приложени всички модерни способи за лекуване и новороденото е нормализирано. Педиатрите са направили „ обменно кръвопреливане “, като двукратно са сменили кръвта на бебето с такава от подобаващ донор.

Д-р Андрей Христов добавя: „ Днес се усещам добре, през днешния ден детето към този момент е екстубирано и диша умерено. То е отвън заплаха, захранено е. Благодаря и на своите сътрудници, на акушерките и на управлението на болничното заведение, които не пощадиха силите си и доведохме нещата до сполучлив край. Щастлив съм, че родителите ни се довериха! “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР