Екипът на Actualno.com представя бюлетина за 30 юни с основните

...
Екипът на Actualno.com представя бюлетина за 30 юни с основните
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 30 юни

Екипът на Actualno.com показва бюлетина за 30 юни с главните вести от деня.
Доц. Кунчев: Ще постановяваме санкции, до момента в който ги научим да се държат както би трябвало
Здравият разсъдък в здравните ограничения при ковид - това е най значимият въпрос. Ние можем да кажем единствено кои ограничения са ефикасни, само че не можем да ги наложим принудително. Ако на човек не му пука, и се държи несъответстващо, той основава риск за себе си, за околните си и обществото. Има случаи на прикриване на информация, само че всеобщо хората са съзнателни.
Скандал – пациенти на три огромни лечебни заведения получават развалена храна
Месо с изминал период на валидност, прокиснало мляко и даже развалени яйца – това са консумирали пациенти на три от най-големите лечебни заведения в България – " Пирогов ", " Шейново " и Националната профилирана болница за физикална терапия и рехабилитация.
Граждански висш съд предизвикват потърпевши от ЧСИ
Да бъде основан Граждански висш съд прикани гражданка, потърпевша от частни правосъдни реализатори по време на конференция в Българска телеграфна агенция. Рени Михайлова разясни, че концепцията е Гражданският висш съд да е формиран от жители в интерес на суверенитета на българския народ.
Радан Кънев: Европейски Съюз може да ни спре парите поради корупцията и политизацията на прокуратурата
”Да го кажем напряко - днешното положение на медийната независимост, политическата корупция и политизацията на прокуратурата директно заплашват възможностите на България да получи поддръжка и вложения от Възстановителния фонд Европейски Съюз ”, написа Радан Кънев във фейсбук.
Министерство на околната среда и водите: Спират се дейностите по плана за стабилно ръководство на Национален парк „ Рила “
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров разпореди на Оперативна стратегия „ Околна среда “ прекъсване на дейностите по план „ Устойчиво ръководство на Национален парк „ Рила ” II-ра фаза “ и осъществяване на изключителни инспекции на осъществяването му, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.
Кой носи (без)отговорността за бетонирането на огромна част от Българското Черноморие?
Източници на Аctualno.com, поискали да останат анонимни, споделят, че за по-бърза процедура някои общини край морето предложили на вложители да създадат подаяние от еди-колко си хиляди лв. за създаване на някаква общинска инфраструктура. Така процедурата по одобрение на план ставала за 3-4 месеца, вместо 3-4 години.
Поредна порция чат сред Пламен Узунов и Пламен Бобоков - за опрощение на пандизчия
Прокуратурата разгласява нова серия от фотоси на диалози сред президентския секретар по правните въпроси и битката с корупцията Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков, част от аферата " Боклукгейт ".
Висшият адвокатски съвет изясни за какво прокуратурата не може да проверява президента
Войната сред президента Румен Радев и прокуратурата стана изцяло очевидна поради случая с Пламен Узунов – секретар по правни въпроси и антикорупция на Радев. Стигна се до такава степен президентът да каже непосредствено, че не има вяра на прокуратурата и по тази причина не бърза да освободи Узунов, макар всички оповестени до момента чатове на негови диалози особено с Пламен Бобоков.
Какво ще съдържат учебниците по " Религия "?
Според съществуващата нормативна уредба проучването на " Религия " е сводноизбираем час и е една опция за в допълнение проучване на този предмет. Задължително е родителите да вземат решение дали децата им да изберат тези часове или не. Това сподели пред доцент Костадин Нушев, учител в Богословския факултет в СУ " Св. Климент Охридски ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР