Екипажът на самолета, който падна в морето малко след излитането

...
Екипажът на самолета, който падна в морето малко след излитането
Коментари Харесай

Екипажът на индонезийския самолет поискал да се върне на летището

Екипажът на самолета, който падна в морето малко след излитането си от летището в Джакарта , е изискал да се върне там малко преди да бъде загубен контакт с него, съобщи Ройтерс, като се базира на Йоханес Сирайт, представител на индонезийската работа за надзор на въздушния трафик. Диспечерите са разрешили на самолета да се върне , само че тогава тъкмо бил загубен контактът с него , добави представителят.
 
Контактът е загубен 13 минути след излитането на самолета с 188 пасажери и екипаж от летището в Джакарта. Машината е паднала в морето край крайбрежията на остров Ява и е потънала. Спасителни и издирвателни екипи към този момент са разкрили елементи от машината.
 

Самолетът е Боинг 737 Макс 8. Той е изпълнявал полет от Джакарта за Пангкал Пинанг на остров Суматра . Самолетът е на компания Лайън еър . Той е бил в употреба единствено от няколко месеца. Бил е доставен на Лайън еър през август, съобщи АП.
 
 БГНЕС

Говорителят на Боинг Пол Люис сподели, че компанията следи деликатно обстановката. Моделите Макс 8 смениха сходната серия самолети на Боинг 737-800 . Пилотът и асистент водачът са имали общо 11 000 летателни часа, се споделя в изказване на Лайън еър, съобщи Ройтерс.-->
 
Метеорологичните условия са били безвредни за полета. Имало е малко облаци, само че не и такива, които да застрашат полета , сподели Двикорита Карнавати, шеф на Агенцията по метеорология, геофизика и климатология на Индонезия, съобщи ДПА.
 
Компанията Лайън еър е нискотарифна и бързо разрастваща се , напомня АП. Тя бе учредена през 1999 година и има над 600 полета на ден, както интернационалните, по този начин и сред летищата на индонезийския архипелаг, който има над 17 000 острова . Компанията има главно самолети Боинг 737. Тя е най-голямата в страната по индикатора брой на пасажерите.
 
 БГНЕС

Преди злополуката от през днешния ден, компанията за последно заяви за съдбовен случай през 2004 година Тогава 25 души починаха при злополука със аероплан Ди Си 9, който падна при пороен дъжд в Соло в Централна Ява. Европейски Съюз забрани на Лайън еър да лети до редица европейски дестинации от юли 2007 година до юни 2016 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР