Екипажът на „Мегапорт“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов спечелиха рали-спринта

...
Екипажът на „Мегапорт“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов спечелиха рали-спринта
Коментари Харесай

Мирослав Ангелов/Недялко Сивов взеха рали-спринт Дряново

Екипажът на „ Мегапорт “ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов завоюваха рали-спринта в Дряново. Екипът разчита на напълно нов автомобил – Skoda Fabia R5.

Тандемът съумя да дойде на надпреварата в последния миг след издаване на краткотрайна регистрация за колата, заради неуредици в системата на вътрешното министерство. Клас R5 е извънредно професионален клас рали коли и дълги години български водач не бе разчитал на сходен вид спортна кола.

След три скоростни стадия Ангелов и Сивов приключиха преди всичко с 4,3 сек преднина пред завърналия се в родните съревнования екипаж Йордан Атанасов и Янаки Янакиев с Mitsubishi Evo 9, който завоюва първите две прави в рали-спринт „ Дряново “, само че отстъпи с 14 сек в третата на Ангелов и Сивов. Трети на 21 сек остана Георги Василев и Стефан Добрев, също с Mitsubishi Evo 9.

"Заложихме на по-внимателно каране на първата права, тъй като имаме нов автомобил и след късите проби това действително бе първото ни каране с него. За да не поемаме непотребен риск, стартирахме с по-меките гуми и загубихме 7 сек от Йордан Атанасов. По време на първия стадий имаше по-голяма денивелация и по-мощните коли Mitsubishi имаха
преимущество пред нас. Сменихме гумите за втория стадий и на третия взехме 14 сек, като си осигурихме успеха “, разяснява след финала Ангелов.

Екипът на „ Мегапорт “ планува присъединяване в целия български рали шампионат, също по този начин и планинско „ Българка “ в Сливен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР