Екипаж на вертолет Кугар не успя да се включи в

...
Екипаж на вертолет Кугар не успя да се включи в
Коментари Харесай

МО: Не успяха да приберат телата на загиналите туристи в Пирин с вертолет Кугар

Екипаж на вертолет " Кугар " не съумя да се включи в извличането на двамата туристи, открити в регион, западно от връх Вихрен в Пирин планина, осведоми Министерството на защитата.

Екипажът е от състава на 24-а авиационна база в Крумово и беше задействан през днешния ден в помощ на Планинската избавителна сружба. Сложността на задачата изисква зависване на вертолета в планинската околност.

Вертолетът излетя към 13:00 ч. от авиобазата. След облитане на региона на случая и направения оглед на ситуацията, екипажът открива, че заради огромната надморска височина и мощния гръбен вятър в единственото допустимо безвредно направление за работа, съществува огромен риск за хората и за вертолета. В 13:55 ч. е взето решение за преустановяване на задачата.

С наземна акция продължава и в този час работата на планинските спасители в Пирин, след разкриване на телата на двама починали туристи, споделиха от отряда на Планинската избавителна работа (ПСС) в Банско, съобщи Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че след траялата с дни акция в Пирин планина, планинските спасители през днешния ден откриха тялото на липсващ преди седмица екскурзиант. В непосредственост до търсения мъж, планинските спасители са намерили и втори умрял, за който няма данни да е разгласен за търсене.

Двамата мъже са открити в улеите на Влахина планина под връх Вихрен, сподели дежурният избавител в базата в Банско. Районът е мъчнопроходим и крие рискове.

Планинските спасители ще би трябвало да продължат с наземната акция, макар че през днешния ден от авиобазата в Крумово беше задействан екипаж на вертолет „ Кугар “.

От Министерство на защитата оповестиха, че екипажът на вертолет „ Кугар “ е задействан със задача да се включи в интервенцията по добиване на телата на двамата туристи. Оттам показват, че сложността на задачата е изисквала зависване на вертолета в планинската околност.

Очаква се наземната акция на планинските спасители в Пирин да продължи и през нощта, споделиха още от ПСС – Банско.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР