Екипаж на руски хеликоптер се изплаши, опита се да избяга и беше убит, след като разбра, че капитанът им е избягал в Украйна, казва официален представител

...
Руски пилот е избягал в Украйна в сряда, вземайки хеликоптера
Коментари Харесай

Руски пилот е избягал в Украйна в сряда, вземайки хеликоптера си със себе си, казват официални лица.< /p>

Ръководителят на военното разузнаване на Украйна каза пред RFE/RL, че членовете на екипажа на пилота са били изненадани.

Те членове са изплашени и са се опитали да избягат, преди да бъдат убити, каза служителят.< /p>

Руският пилот, който дезертира чрез кацане на хеликоптер Ми-8 в украинска въздушна база в сряда, е изненадал останалата част от екипажа си, според ръководителя на военното разузнаване на Украйна.

екипажът не е знаел какво се случва или къде се намират, когато са се приземили, каза ръководителят на Главната дирекция за разузнаване на Украйна Кирило Буданов в интервю за Радио Свободна Европа, финансираната от САЩ медия.

Операцията оставя Украйна с ценна част от оборудването, която сега може да използва срещу Русия. Украйна предложи големи награди на дезертиращи руснаци, които носят оборудване със себе си - въпреки че не е ясно дали този пилот е бил платен.

Когато на двамата членове на екипажа им хрумва, че са в Украйна, на почти 200 мили от фронта линия, те започнаха да полудяват, каза Бунданов, казвайки на RFE, че са се опитали да избягат.

Агенцията за военно разузнаване на Украйна каза на Kyiv Post, че членовете на екипажа на хеликоптера не са искали да се предадат и следователно са били „елиминирани“.< /p>

Буданов каза, че те са били убити при опит за бягство. Той каза, че Украйна би искала да пощади живота им, но не е имала избор, според RFE.

Снимките, публикувани от украинското издание Правда, изглежда показват хеликоптера след дезертирането и документите, изцапани с кръв.

>

Буданов не разкри мотивите зад бягството на пилота, чието име не е публично идентифицирано.

Забележителното дезертиране е резултат от шестмесечен таен заговор, говорител на Украинската дирекция на военното разузнаване, каза пред местни медии.

Буданов каза в интервю за RFE, че операцията е една от най-добрите, които агенцията му е провеждала.

„Пилотът чувства се страхотно, всичко е наред", добави Буданов, според RFE.

В момента хеликоптерът е в Киев, каза Буданов пред новинарския канал.

Украинският журналист Юрий Бутусов каза във Facebook публикува в сряда, че самолетът е „напълно непокътнат“ и ще се присъедини към украинските въоръжени сили след подробен преглед на оборудването му.

Въпреки че Kyiv Post съобщи, че руските пропагандни медии твърдят, че хеликоптерът е кацнал в Украйна по погрешка , Бутусов каза в по-ранна публикация във Facebook, че има много малък шанс за това.

Той каза, че хеликоптерът е кацнал на приблизително 286 мили от фронтовата линия. Моделът на хеликоптера обикновено лети на ниска надморска височина, бавна скорост и би трябвало да използва много допълнително гориво, за да направи пътуването, каза той.

Това би направило дезориентацията изключително малко вероятно обяснение, заключи той .

Заедно с хеликоптера пилотът донесе частите от изтребителите Су-27 и Су-30СМ, съобщи Kyiv Post.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР