Екип от Украйна ще получи достъп до разследването на падналите

...
Екип от Украйна ще получи достъп до разследването на падналите
Коментари Харесай

Украйна получи достъп до разследването за ракетите в Полша

Екип от Украйна ще получи достъп до следствието на падналите две ракети на полска територия, удостовери украинският президент Володимир Зеленски по време на  Bloomberg New Economy Forum, в който взе участие виртуално.

" Не знам на 100% какво се е случило, никой не знае ", сподели той и добави, че без следствие не може да се каже дали става въпрос за ракета от системата за противовъздушна защита на Украйна, или не.

Полският президент Анджей Дуда разяснява, че достъпът до мястото на експерти трябва да бъде утвърден от двете страни, водещи следствието - Полша и Съединени американски щати. По-рано един от съветниците на полския президент Якуб Кумоч заяви, че Вашингтон не е срещу включването на украински специалисти. Според ръководителя на Съвета за национална сигурност на Полша Яцек Сивиера Дуда също няма да се опълчи на настояването на Киев.

На този стадий страните от НАТО, в това число и Полша, считат, че става дума за украинска ракета, изстреляна от противовъздушната защита в отговор на съветския обстрел във вторник (15 ноември). Володимир Зеленски обаче изрично съобщи, че желае цялостно следствие на случая и присъединяване на Киев в процеса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР