Екип от над 10 лекари от различни специалности спасиха живота

...
Екип от над 10 лекари от различни специалности спасиха живота
Коментари Харесай

Хирурзи от Стара Загора спасиха живота на 5-годишно дете с тежко порязана ръка

Екип от над 10 лекари от разнообразни специалности избавиха живота на 5-годишно момченце от Казанлък с тежко порязана ръка в региона на китката и дланта, оповестиха от Болница " Тракия ".


На 6 юни вечерта детето играело със сестричката си у дома, когато децата инцидентно счупили остъклената част на холната врата. Парче стъкло пронизало дясната ръка на детето, предизвиквайки разкъсвания на съществени връзки в региона на дланта и пръстите и изобилна кръвозагуба.

Линейка на незабавна помощ незабавно води потърпевшото дете в Спешния кабинет на болница „ Тракия “ в Стара Загора, където казусът е стихотворец от съдовите хирурзи доктор Павел Атанасов и доктор Антон Елкин. Те съумяват да спрат кръвозагубата и по най-бързия метод да образуват мултидисциплинарен екип от лекари.

Имаше заплаха детето да загуби освен ръката си, само че и живота си, изясни доктор Павел Атанасов.

Лекарите от „ Тракия “ се обаждат на сътрудниците си неврохирурзи от УМБАЛ „ Проф.д-р Ст.Киркович “, откъдето идват доктор Божидар Петров, доктор Иван Миндов и доц.д-р Стефан Вълканов. Те съумяват да възстановят прекъснатите нерви на детската ръка.

След неврохирурзите той и доктор Павел Атанасов се залавят с възобновяване на прекъснатата артерия улнарис, а сътрудника им Ортопедично поделение, доктор Митко Георгиев, зашива прекъснатите сухожилия в ставния уред на ръката на детето. В петчасовата интервенция взе участие и сътрудника им от Ортопедично поделение, доктор Митко Георгиев.

На петия ден след случая – 11 юни, детето е изписано от отделението с възобновен 95% двигателен размер на ръката. Прогнозите са, че момчето ще възвърне ръката си на 100%.

Щастливи сме, че успяхме освен да спасим живота на детето, само че и да преодолеем заплахата то да загуби ръката си, споделиха при изписването на дребния си пациент медиците, взели присъединяване в комплицираната хирургическа намеса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР