Екип от изследователи в Япония твърди, че е открил начин

...
Екип от изследователи в Япония твърди, че е открил начин
Коментари Харесай

Изкуствен интелект може да преведе кудкудякането на кокошки в човешка реч

Екип от откриватели в Япония твърди, че е разкрил метод да преведе кудкудякането на кокошки в човешка тирада благодарение на изкуствен интелект.

Както е в детайли разказано в препринт, който към момента следва да бъде рецензиран, екипът, управителен от професора от университета в Токио Адриан Дейвид Чеок е основал " система, способна да интерпретира разнообразни прочувствени положения при пилета, в това число апетит, боязън, яд, удовлетворение, неспокойствие и страдалчество " посредством потребление на " авангардна AI техника, която назоваваме образование с бездънен прочувствен разбор ".

Техниката се " вкоренява в комплицирани математически логаритми " и даже може да се употребява за адаптиране към непрестанно изменящите се гласови модели на пилетата, което значи, че става все по-добра в дешифрирането на " пилешки вокализации " с течение на времето.

За да тестват новата си система, екипът записва и проучва проби от 80 пилета. След това те подават тези проби към логаритъм, с цел да свържат тези вокални модели с разнообразни " прочувствени положения " на птиците.

Обединявайки се с " екип от осем скотски психолози и ветеринарни хирурзи ", откривателите споделят, че са съумели да дефинират психическото положение на обещано пиле с изненадващо висока акуратност.

" Резултатите от нашите опити показват капацитета за потребление на AI и техники за машинно образование за различаване на прочувствени положения при пилета въз основа на техните звукови сигнали ", се споделя в документа. " Високите междинни вероятности за разкриване на всяка страст допускат, че нашият модел се е научил да улавя смислени модели и характерности от звуците на пилето. "

В своята публикация откривателите признават, че точността на техния модел може да се промени с другите породи и условия на околната среда и че " наборът от данни, употребен за образование и оценка, може да не обхване цялостния набор от прочувствени положения и вариации на пилетата ".

След това има доста други способи, по които пилетата споделят, от  " други неакустични знаци, като езика на тялото и обществените взаимоотношения ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР