Екип от елитни новозеландски войници кацна на вулканичния остров, предприемайки

...
Екип от елитни новозеландски войници кацна на вулканичния остров, предприемайки
Коментари Харесай

Новозеландските военни издирват тела на остров Уайт

Екип от елитни новозеландски бойци кацна на вулканичния остров, предприемайки рискова задача за разкриване на телата на туристи, починали след изригване на вулкан на острова по-рано тази седмица, оповестиха от полицията.
„ Високоскоростната “ интервенция започва макар риска от ново изригване.
Смята се, че телата на осем души се намират на острова след изригването.
Осем други към този момент са открити мъртви, а 20 са настанени за интензивно лекуване след претърпени изгаряния.
GeoNet, осведомителният уебсайт за геологична заплаха на Нова Зеландия, съобщи пред Военновъздушни сили, че има 50-60% възможност от друго изригване в границите на идващите 24 часа.
" Сега живеем с възходящо възприятие на обезсърчение да върнем вкъщи тези, за чиито тела знаем, че са там ", сподели кметът на острова Джуди Търнър пред кореспонденти. " Безсилието на най-засегнатите фамилии е изцяло разбираемо. "
Заместник-комисарят на полицията Майк Клемент сподели пред кореспонденти, че чиновниците са се споразумели за проект за възобновяване, макар че рискът от изригване на вулкана не е намалял. " Това не е интервенция с нулев риск ", сподели той.
Екипът за търсене е екипиран със защитно облекло и дихателни апарати. Ако вулканът изригне, до момента в който са на острова, военните биха могли да се изправят пред заплахата от магма, прегрята пара, пепел и скали, хвърлени с висока скорост, споделят вулканолозите.
Наблюдателните полети разрешиха на полицията досега са разкрили единствено шест от телата до момента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР