Екип от астрономи, използващи космическия телескоп Джеймс Уеб, откри ключови

...
Екип от астрономи, използващи космическия телескоп Джеймс Уеб, откри ключови
Коментари Харесай

Защо НАСА свързва бебета звезди със съставки за маргарита

Екип от астрономи, употребяващи галактическия телескоп Джеймс Уеб, откри основни съставки за основаване на евентуално обитаеми светове, а може би и коктейл, към две бебета звезди, заяви НАСА в сряда.

Химическите съставки, разпознати към протозвездите, известни като IRAS 2A и IRAS 23385, са свързани с обитаеми планети и познати елементи от живота на Земята: маргарити, оцет и ужилвания от мравки, сподели НАСА.

Астрономите използваха средноинфрачервения инструмент на Webb, с цел да разпознават ледени съединения, формирани от етанол, химикал в алкохолните питиета, и евентуално оцетна киселина, съставна част в оцета. Те също по този начин идентифицираха мравчена киселина, която предизвиква чувството за парене на струните на мравки, дружно с метан, формалдехид и серен диоксид.

NASA означи, че планетите към момента не се образуват към младите звезди, макар че откритите химикали са основни съставки за основаване на евентуално обитаеми светове. Космическата организация сподели, че IRAS 2A е от осо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР