Екатерина Александрова достигна полуфиналите на силния турнир в Маями, след

...
Екатерина Александрова достигна полуфиналите на силния турнир в Маями, след
Коментари Харесай

Александрова и Колинс ще спорят за място на финала в Маями

Екатерина Александрова доближи полуфиналите на мощния шампионат в Маями, откакто обърна представителката на домакините Джесика Пегула с 3-6, 6-4, 6-4 за тъкмо два часа игра.


След като взе скалпа на международната номер 1 Ига Швьонтек в осминафиналите, Александрова се оправи и с петата в схемата американка, макар че изостана в сетовете. Първите шест гейма на откриващата част минаха равностойно, само че от 3-3 Пегула влезе в серия от три следващи, с което поведе в резултата. Във втория сет Александрова игра по-силно и дръпна с 5-2, преди съперничката да върне един от пробивите, само че единствено с цел да бъде закрепен по-почетен резултат. В третия съдбоносен сет двете си размениха по един пробив, преди рускинята да пробие в деветия гейм и по-късно да сервира сполучливо за класиране в последните четири.

Там я чака друга американка – Даниел Колинс, която разгласи през януари, че това ще бъде последният й сезон в Тура. Колинс прогресира до полуфиналите, откакто даде пет гейма на французойката Каролин Гарсия.

Колинс се показа доста мощно, като завоюва 90% от разиграванията на първи сервис за целия мач и направи три пробива в подаването на Гарсия. В добавка, тя не даде нито една точка за пробив пред френската тенисистка. Американката ще играе за първи път против Александрова.

В другия полуфинал финалистката от предходната година Елена Рибакина ще играе с трикратната шампионка Виктория Азаренка. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР