ЕК призова за активна борба срещу дезинформацията за коронавируса.Европейската комисия

...
ЕК призова за активна борба срещу дезинформацията за коронавируса.Европейската комисия
Коментари Харесай

ЕК призова за активна борба срещу дезинформацията за коронавируса

ЕК прикани за дейна битка против дезинформацията за ковид.

Европейската комисия счита, че би трябвало да се усили успеваемостта на битката с погрешната информация по въпроса за ковид както измежду държавите-членки, по този начин и на интернационално равнище, съобщи представителят на Европейска комисия, написа utroruse.com.

„ Наблюдаваме растеж на погрешната информация по въпроса за пандемията и сме обезпокоени, защото това може да нанесе вреди “, счита той и предложи да се приложат всички вероятни старания за битка с това събитие, до момента в който те дадат резултат.

От Брюксел прецизираха, че още при започване на рецесията с ковид, Европейска комисия е пуснал интернет уебсайт, на който може да се открие достоверна и настояща информация за развиването на обстановката в света и в обособени страни от Европейски Съюз.

Ще започва и специфичен раздел по битка с дезинформацията, обвързвана с ковид, в който ще бъдат оповестени материали, развенчаващи легенди и даващи опция за инспекция обстоятелства и информация по пандемията. 

От Европейска комисия допълват, че паралелно с това работи външнополитическата работа на Европейски Съюз за разбор и изследване на външни източници и запаси, разпространяващи погрешна информация за пандемията. Към битката с погрешната информация се включиха и обществените мрежи Facebook и Туитър, платформите Гугъл, Microsoft и Mozilla, където се организират постоянни съвещания за битка с подправените вести и отстраняването на погрешна информация.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР