Ежегодният конкурс „Автомобил на годината в Япония” се провежда от

...
Ежегодният конкурс „Автомобил на годината в Япония” се провежда от
Коментари Харесай

Японци си избраха европейски модел за „Автомобил на годината”

Ежегодният конкурс „ Автомобил на годината в Япония” се организира от 37 години. Журито му се състои от 60 автомобилни публицисти, които избират най-хубавия автомобил от появилите си нови оферти през миналата година. Тази година е едвам втората, в която японските публицисти избират европейски модел за „ Автомобил на годината в Япония”. Предишното сходно изключение бе VW Golf за 2013/2014. След него с оценката се окичиха Mazda Demio, Mazda MX-5 и Subaru Impreza. Тази година още веднъж е друга, защото и второто място в състезанието е за европейски автомобил.

Победителят за 2017/2018 година е кросоувърът Volvo XC60, който събира бал от 294 точки. Журито избира ХС60 поради отличния баланс сред комфорт, функционалност и возия, както и поради най-хубавото му съоръжение в класа със системи за сигурност. Второ място остана за BMW Серия 5 с бал 242. Третата позиция е за Toyota Camry (232).

Интересното е, че до 2015 година имаше обособена номинация за вносни коли, само че преди една година уредниците се отхвърлиха от нея. Но останаха другите съпътстващи награди. Най-иновативният автомобил в Япония е Toyota Prius PHV, най-емоционалният - Lexus LC. Toyota бе отличена и с приз във връзка продадените 10 милиона хибрида Prius.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

G-Class: Мечтата на мнозина българи става доста по-луксозна

Uber заплашва нефтодобивната индустрия повече от електрическите автомобили

Volvo XC40 води, а не следва (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР