Ежегодният форум Webit.Festival доказва, че в областта на иновациите вече

...
Ежегодният форум Webit.Festival доказва, че в областта на иновациите вече
Коментари Харесай

Румен Радев: В областта на иновациите вече няма малки и големи държави

" Ежегодният конгрес Webit.Festival потвърждава, че в региона на нововъведенията към този момент няма дребни и огромни страни, а такива с упоритости за триумф и проспериращо бъдеще. Успех има там, където нововъведенията намират поддръжка в обществото, локалната и изпълнителна власт ", това съобщи президентът Румен Радев при откриването на годишния конгрес Webit.Festival за технологии, нововъведения и вложения.

Само за едно десетилетие Webit се е трансформирал от цифрово събитие в световен конгрес и флагман на нововъведенията, предприемачеството и новите технологии, а София се постанова като цифрова столица, означи президентът. По думите му България от ден на ден се утвърждава и като водач на нововъведенията, осведомителните технологии и започващите компании в Югоизточна Европа.

В изявлението си на форума Румен Радев уточни, че мощната конкуренция от ден на ден постанова скоростта като главен приоритет при внедряването на нови артикули, изключително в цифровата сфера, и прикани разработчиците да не не помнят, че логаритмите и софтуерите, които се основават през днешния ден, въздействат върху полезностите и образуването на моделите за публично държание на следващия ден. " Това е голяма отговорност и тя изисква да мислим от ден на ден за етиката в нововъведенията ", обърна се към участниците във форума президентът.

Единадесетото издание на Webit събира в България представители на бизнеса, технологиите и науката от над 120 страни. Президентът приветства участниците в събитието и им пожела да не пропущат опцията да се възползват от гения и трудолюбието на младите образовани българи. Според Румен Радев големи вероятности за развиване дава и партньорството и кооперирането с българските компании, трансформирали се в образец за иновативност, еластичност и резултатност.

В рамките на двудневния конгрес в Националния замък на културата ще бъдат разисквани тематики, свързани с нововъведенията, киберсигурността, образованието, финансовите технологии и други.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР