Ежегодна стипендия за млад лекар – специализант по физикална и

...
Ежегодна стипендия за млад лекар – специализант по физикална и
Коментари Харесай

Лечебно заведение учредява стипендия за специализант по рехабилитация

Ежегодна стипендия за млад доктор – специализант по физикална и рехабилитационна медицина, учредява Медицински център „ Павел Баня “. Стипендията ще е на името на проф. Георги Гечев и ще бъде в размер на 2000 лева, оповестяват от там.

Тя ще бъде оповестена публично на конференцията по вертебрология, която стартира на следващия ден, 26 януари, в Павел баня. Форумът ще събере медици от няколко специалности: в него ще вземат присъединяване лекари по физиотерапия, неврология, неврохирургия, ортопедия, рентгенология.

Организатори на първата национална конференция по вертебрология, която ще се организира от 26 до 28 януари, са Медицински център „ Павел баня ”, учреден от потомствените лекари фамилия Гечеви, с поддръжката на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация (АФМР).

Председател на Организационния комитет е доктор Йордан Гечев – създател на първия и единствен учебник по вертебрология, а членове са: акад. проф. Д-р Иван Миланов, дмн, проф. доктор Кирил Панайотов, дм, доцент Галина Мръцкова, дм, доктор Стоимен Гечев, доктор Гергана Гечева, доктор Ченко Чалъков.

Тема на конференцията е „ Заболявания на гръбначния дирек “ с съществени посоки: диагностика, консервативна терапия, хирургично лекуване, физиотерапия и кинезитерапия, профилактика вариа. Лекциите са разпределени в пет научни сесии в два дни.

Председател на научния комитет е доктор Емил Милушев, а в него като членове влизат проф. Д-р Ивет Колева дмн, проф. доктор Кирил Панайотов, дм, доцент Д-р Христина Миланова, дм, доцент доктор Асен Алексиев, дм, доцент доктор Иван Чавдаров, дм, доцент Д-р Мая Кръстанова, дм,, доцент доктор Илия Тодоров, дм, и доцент доктор Любина Веселинова, дм.

На форума също по този начин се чака да бъдат връчени и две награди: за принос в развиването на физикалната и рехабилитационна медицина и за принос в развиването на вертебрлогията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР