Ежедневните нови инфекции с Covid-19 в Китай са достигнали връх

...
Ежедневните нови инфекции с Covid-19 в Китай са достигнали връх
Коментари Харесай

Китай: Пикът на Covid заразени надхвърли 7 млн. на ден

Ежедневните нови инфекции с Covid-19 в Китай са достигнали връх от повече от 7 милиона дневно към 22-ри декември 2022 година, до момента в който смъртните случаи са достигнали дневен връх от над 4000 на 4-ти януари 2023 година, заяви в сряда Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите на азиатска страна, съобщи Ройтерс.

Данните, оповестени на уеб страницата на центъра, идват, откакто изтъкнат държавен академик сподели през уикенда, че 80% от 1,4-милиардното население на Китай към този момент е минало през заразяване с ковид, което прави отдалечена опцията за огромен отскок на Covid-19 през идващите два или три месеца.

" Около 22 декември 2022 година броят на инфектираните хора и броят на амбулаторните съвещания за тресчица доближиха своя връх “, като броят на новите инфекции " надвишаваха 7 милиона дневно, а броят на амбулаторните съвещания за тресчица на ден доближава връх от 2,867 милиона ", се показва в уеб страницата на центъра.

Китай мина пика на пациенти с Covid-19 в клиники за лекуване на тресчица, в незабавни отделения и хората в сериозно положение, сподели чиновник на Националната здравна комисия през предходната седмица.

Близо 60 000 души с ковид са умряли в болница към 12-ти януари 2023 година - почти месец, откакто Китай ненадейно отстрани прецизната си политика за " нулев Covid-19 ", съгласно държавни данни, представени от Ройтерс.

Някои специалисти обаче споделиха, че посочената численост евентуално доста подценява цялостното влияние, защото изключва тези, които са умряли вкъщи си и предвид на обстоятелството, че доста лекари споделиха, че не са склонни да цитират Covid-19 като причина за гибелта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР