Ежедневието ни днес непрекъснато е съпътствано от интернет и технологиите.

...
Ежедневието ни днес непрекъснато е съпътствано от интернет и технологиите.
Коментари Харесай

11 знака, че сте лесна мишена за хакерите

Ежедневието ни през днешния ден непрестанно е придружено от интернет и технологиите. Невниманието или неналичието на самообладание в цифровия свят може да имат в действителност съществени последици. Има набор от неща, които вършим умишлено или не, само че те могат да се окажат жокер за хакерите, написа Reader`s Digest. Внимавайте за следното:

Получавате известия за наличие, което не сте търсели в мрежата

Според Рене Колга, шеф по кибер сигурността в " Nyotron ", не трябва да давате персонална информация в уеб сайтове, в които не сте се записали. Той предизвестява още да не отваряте линковете в текстови известия, които не очаквате и не свързвате с активност, която сте правили.

Имате недоверчив имейл или позвъняване

Често хакерите употребяват хибридни способи, с цел да се доберат до персонална информация. Марк Гайзит, изпълнителен шеф на " ThetaRay ", дава за образец по какъв начин по телефона измамникът може да се показа за чиновник от вашата банка и да изиска да обновите данните си, тъй като са правили инспекции на системата. Ако кажете, че предпочитате да го извършите посредством уеб страницата, те ви изпращат URL адрес, който наподобява тъкмо като действителния уеб страница, само че истината е, че не е.

Имате идентична ключова дума за всички профили

Когато пестите паролите си, повишавате шанса хакерите да получат достъп освен до един, само че до множеството от вашите онлайн профили. Вместо да избирате елементарно запаметяваща се ключова дума за всички сметки, би трябвало да изберете неповторима ключова дума за всеки обособен уеб страница, поучават експертите.

Доверявате се на прекомерно примамливи предложения

Когато попаднете на прекомерно преференциално предложение, попитайте себе си дали не е прекомерно хубаво, с цел да е истина. Бихте ли приели предлагането, в случай че беше в действителна, а не онлайн среда, пита Колга и предлага да се посъветвате с другар, който е по-запознат.

Не отговаряйте на обвързващи имейли

Ако получите подозрителен имейл от другар, не отговаряйте с въпроса " Наистина ли си ти ", предизвестява Гайзит, тъй като задачата на индивида, зад известието е точно да получи противоположна връзка от вас. Той добавя да не се обаждате на телефона посочен в имейла, който сякаш ви изпраща вашата банка. Вместо това потърсете неин телефон в формалния ѝ уеб страница.

Недостатъчно мощна ключова дума

Повечето хора се опасяват да не не помнят паролите си, по тази причина не избират комплицирани комбинации, само че това ги излага на риск. Те освен употребяват лесни за запомняне пароли, само че ги употребяват за повече от един акаунт. Дългото потребление на една и съща ключова дума е много рисково съгласно експертите. Проучване демонстрира, че хората са по-склонни да висят в запушване и да правят някаква домакинска работа, вместо да сменят старите си пароли.

Не обновявате приложенията и операционната си система

Пренебрегвайки обновяванията на системата, като продължавате да работите с по-стара версия на софтуера, създавате висок риск да попаднете в обсега на хакерите, тъй като не сте задоволително предпазени.

Игнорирате известията за вашия акаунт

Много хора не обръщат внимание на известията за техните профили, изключително когато става дума за промяна на паролата, само че това може да е знак, че някой желае да влезе в акаунта ви, като промени вашата ключова дума.

Влизате в банковия си профил от обществени безжични мрежи

Когато се свързвате през незащитени Wi-Fi връзки е доста елементарно за хакерите да пресечен интернет връзката и да се снабдят с персоналните ви данни. По-изобретателните кибер маняци даже изобретяват подправена Wi-Fi връзка, с цел да могат да източат информация от употребяващите мрежата. Браян Андерсън, специалист по сигурността в Kaspersky Lab North America, поучава да не влизате в мрежи, които не са предпазени с ключова дума.

Нямате ключова дума за отключване на телефона

Изследване на Pew Research сочи, че 28 % от хората, притежаващи смарт телефони, не считат, че би трябвало да имат ключ за достъп до устройството. Дори да смятате, че няма какво да криете, помислете какъв брой информация има във вашия телефон - от данните на банковата ви сметка до листата за извършване на покупки от супермаркета, споделя Андрю Нюман, създател на Reason Software.

Публикувате издаваща ви информация

Често потребителите на обществените мрежи споделят информация, като датата си на раждане, името на домашния любим или имена на членове от фамилията. Така се излагат на риск, тъй като дават персонално обвързвана с тях информация, която може да се употребява за разтрошаване на сметките им. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР