Египетският търг от вторник - 2 карга от Румъния и

...
Египетският търг от вторник - 2 карга от Румъния и
Коментари Харесай

Ето кой изяде хляба на българските зърнопроизводители


Египетският търг от вторник - 2 карга от Румъния и 9 от Русия

Редица европейски страни, измежду които и България, вкараха възбрана за импорт на украинско зърно. Русия има наложени интернационалните наказания за търговия, а двете страни са международни водачи в развъждането и износа на пшеница.

Преди месеци беше реализирана сделка за доставките на зърно към африканските страни, които са най-големият пазар за импорт на такива първични материали. В последните седмици спогодбата пропадна, а договарянията по възобновяване ѝ забуксуваха. Въпреки това от данни, в разнообразни уеб сайтове за търговия със зърнени култури се вижда, че Русия може да е намерила метод по какъв начин да пласира продукцията си.

Египет, най-големият вносител на пшеница в света, който дава субсидиран самун за по-голяма част от популацията си беше оповестил търсенето на продавач на 240 000 зърно.

По данни на изданието Africa Intelligence Кайро е намерил снабдител. Според данните оповестени в изданието това е новорегистрирана компания в Дубай, за която се счита, че има връзка с най-големият експортьор на зърно в Русия.

Египетският търг е приключен и ще има две карга от Румъния и девет от Русия. Първите доставки са планувани за юни, а идващите за месец по-късно.

Сделките стават в миг когато се заприказва, че Кайро може да е сключил договорка „ храна за оръжия “ с Москва. Публикации за съществуването на такова съглашение излязоха при започване на месец април.

Позовавайки се на изминал американски свръхсекретен разследващ документ от февр. 17 Washington Post заяви, че египетският президент Абдел Фатах ел-Сиси е разискал със своя върховен боен личен състав проект за произвеждане на 40 000 ракети за скрито изпращане до Русия, дружно с артилерийски снаряди и барут. Кайро отхвърли информацията. Докладът оповестен от Washington Post отбелязва забележителния брой покупко-продажби, подписани неотдавна от Кайро и Москва. Посочва се, че Египет разчита повече на съветското зърно от началото на войната в Украйна като част от съглашение, което оказа помощ да се „ избегне дефицит на пшеница, който може да провокира обществени безредици в страна, където бедността е необятно публикувана, а хлябът участва на масата на всяко хранене. “ (За разлика от доста страни от Близкия изток и Северна Африка, хлябът е по-голям артикул за египтяните даже от ориза.)

Малко по-късно същия месец пък стана ясно, че след намесата на Съединени американски щати Египет няма да продава оръжие на Русия, а ще даде боеприпаси на Украйна. Washington Post се базира на пет документа, оповестени в Discord вследствие на приключването на информация. Документите демонстрират, че Египет има намерение да употребява своите уреди за произвеждане на оръжие за Украйна „ като „ лост “ за приемане на модерни американски военни артикули “.

След изтъргуваните покупко-продажби за зърно от през вчерашния ден остават неразбираеми желанията на Египет, какво тъкмо съглашение има и с кого, най-много.

Припомняме, че през предходната година Кайро смени доставчиците си на първични материали, след нахулването на Русия в Украйна. Обявено беше, че ще търгува с Киев.

Нашата страна също изнесе огромно количество зърно за африканската страна. Според данни на „ Ал Арабия “ България е продала 50 000 тона пшеница.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР