Египет е планирал тайно да произведе и изпрати около 40

...
Египет е планирал тайно да произведе и изпрати около 40
Коментари Харесай

Египет планирал тайно да изпрати 40 000 ракети на Русия

Египет е възнамерявал скрито да създаде и изпрати към 40 000 ракети на Русия , за да попълни изчерпаната ѝ наличност от муниции в продължаващата война с Украйна. Това излиза наяве от изтеклите в интернет пространството, оповестява " Вашингтон поуст ".

Твърди се, че египетският президент Абдел Фатах Ел-Сиси е провел среща с висшето военно управление, на която е било разисквано и даването на артилерийски снаряди и барут на Русия. Ел-Сиси е изискал от чиновниците си да пазят проекта в загадка, " с цел да избегнат проблеми със Запада ".

Класифицираният документ, от който става ясна тази информация, е с дата 17 февруари.

Разкритието изуми американски публични лица и политици.
 Съединени американски щати отново плашат Египет със наказания поради пазаруването на изтребители от Русия
Съединени американски щати отново плашат Египет със наказания поради пазаруването на изтребители от Русия

" Египет е наясно с тези опасности "

" Ако е правилно, че Сиси скрито създава ракети за Русия, които могат да бъдат употребявани в Украйна, би трябвало да съществено да преоценим положението на нашите връзки ", съобщи младши сенаторът от Кънектикът Крис Мърфи.

По данни на " Фокс нюз " макар че представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби е отказал да потвърди автентичността на документите , той е предизвестил, че материалът не е за публично прилагане.

Разкритията може да повлияят на връзките на Америка с Египет - един от най-близките ѝ съдружници в Близкия изток и Северна Африка.

В края на януари държавният секретар на Съединени американски щати, след което Държавният департамент излезе с изказване, че Блинкън " показва солидарността на Съединените щати с Египет, защото страната се бори с икономическото влияние на бруталната война на Русия в Украйна ".
 Сергей Лавров получил обръщение от Блинкън с медиатор Египет
Сергей Лавров получил обръщение от Блинкън с медиатор Египет

Лавров засегнат, че Столтенберг си разрешава да приказва от името на страни отвън НАТО

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също посети Египет през ноември предходната година и се срещна с Ел-Сиси. Тогава той поздрави египетския президент за позицията на страната му във връзка с войната.

Египет реши да помогне на Русия, с цел да изплати " неуточнената помощ " на Москва по-рано, уточни Мохамед Салах ал-Дин, държавен министър по военното произвеждане.

Естеството на тази помощ остава неразбираемо. Миналата година обаче Египет ускори зависимостта си от съветската пшеница на фона на разстройствата на световния пазар в резултат на войната на Русия в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР