Ефективността на руската ваксина Спутник V, според междинните резултати от

...
Ефективността на руската ваксина Спутник V, според междинните резултати от
Коментари Харесай

Русия се похвали с над 95% ефективност на ваксината си Спутник V

Ефективността на съветската ваксина " Спутник V ", съгласно междинните резултати от проучванията, надвишавала 95% на 42-ия ден след приложението на първата доза от препарата, при изискване че пациентът получи втората. Това се твърди в профила на имунизацията в " Туитър " и известие, оповестено от Руския фонд за директни вложения.

" Според разбора успеваемостта на " Спутник V " на 28-ия ден след приемане на първата инжекция (7-ия ден след приемане на втората инжекция) е била 91,4%. Предварителни данни за доброволците на 42-ия ден след първата инжекция (еквивалентно 21 дни след втората инжекция), когато доброволците към този момент са формирали постоянен имунен отговор, демонстрират успеваемост на имунизацията над 95% ", се твърди в известието.

Както прецизираха от Руския фонд за директни вложения, 40 хиляди доброволци в този момент вземат участие в третата фаза на клиничните изпитвания в Русия, от които над 22 хиляди са получили първата инжекция, а над 19 хиляди са получили както първата, по този начин и втората.

" Към 24 ноември, в хода на изследването на " Спутник V ", не бяха открити непредвидени нежелани събития. Някои от имунизираните имаха краткосрочни нежелани събития, като болежка на мястото на инжектиране, грипоподобен синдром, в това число нараснала температура, уязвимост, отмалялост, главоболие ", означават от фонда.

Получените данни ще бъдат оповестени от изследователския екип, разработващ " Спутник V ", в едно от водещите интернационалните рецензирани медицински списания. В края на третата фаза на клиничните изпитвания на имунизацията научният център " Гамалеи " щял да обезпечи достъп до цялостния доклад за изпитванията.

Трета фаза на клиничните изпитвания също е в ход в Беларус, Венецуела, Обединените арабски емирства и редица други страни, втора и трета - в Индия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР