Ефективни техники за справяне с притесненията, посочват експерти. Ако перифразираме

...
Ефективни техники за справяне с притесненията, посочват експерти. Ако перифразираме
Коментари Харесай

Ефективни техники за справяне с притесненията

Ефективни техники за справяне с терзанията, показват специалисти. Ако перифразираме добре познатите думи за „ Учи, учи и отново учи “, тогава заповедта на НЛП може да се формулира по следния метод: „ Визуализирайте, визуализирайте и още един път – визуализирайте “.

Ако към този момент сте осведомени с НЛП (или сами сте изучавали този тип психотерапия), тогава знаете, че работата на клиента при самолечение (в НЛП) е да си показа всяка своя позитивна или негативна обстановка под формата на филм.

Ефективни техники за справяне с терзанията

 

Именно в това се крие тайната на триумфа на НЛП. И тази работа е доста сложна за неопитен човек. Въпреки това, в случай че просто започнете да пробвате, тогава скоро ще постигнете голям прогрес (в съпоставяне с това, което сте знаели или по-скоро въобще не сте знаели) преди.

И откакто се научите да манипулирате с „ филмите “ на събитията, вие ще получите ключа към заветната врата – зад която е изцелението и способността умишлено да избирате щастливата си орис, изоставяйки този вързоп нерви, който има елементарният, елементарен човек.

Смисълът на всички тези НЛП техники на процедура се свежда до една задача: в случай че вземем поради, че по принцип всички хора вършат от мухата слон (и страдат от това), тогава задачата на НЛП психотерапията ще бъде противоположната: по какъв начин да се научим да превърнем „ слона “ назад в муха – с други думи, по какъв начин да се оправим със събития и прекарвания, които ни провокират редица отрицателни страсти и ни разклащат нервите.

НЛП упражнение №1: „ Малките неща в живота “ (от поредицата „ слонове и мухи “)

Може и да не вярвате (особено в случай че не практикувате НЛП техники, а единствено чувате за тях от време на време), само че работи.

Да вземем една отрицателна обстановка, случила се в живота ви. Да вземем най-простата, само че най-обидна история. Карахте морето на развлекателна яхта и изпуснахте във водата гривна. Много красива и скъпа гривна, харесвана от вас. Какво да върша?

Представете си огромна отрицателна обстановка като малко нещо – т.е. във вашето въображение – намалете го по мярка. Нека ви напомним, че постоянно приказваме за приплъзване на филм в главата ви.

Вашата задача е първо да си визиите изгубената си гривна доста ясно, в цветове и да превъртите цялата отрицателна обстановка с нейното рухване във водата в главата си като пъстър филм.

Е, тогава… Тогава си представете, че сте „ насочили бинокъла “ и гривната ви внезапно се е отдалечила от вас на няколкостотин метра, километър, няколко километра… Вече не виждате гривната, вместо нея някаква точка… Уморихте ли се да търсите? Е, това е задоволително – за какво да разваляте очите си, пробвайки се да различите някакво малко нещо? Този образец е прецизен от позиция на логиката на психиката. Обичайно е човек да губи интерес към обект, който оставя надалеч зад себе си, когато обектът губи формата си и понижава, защото дистанцията сред него и наблюдаващия бързо се усилва.

Представете си себе си във трен, наблюдавайки някакъв чудноват и забавен обект през прозореца, преминавайки около прозореца с към момента мудна скорост. Гледате, гледате, само че тогава влакът набира скорост, обръща се и странният обект е съвсем незабележим … И тогава махате с ръка за всичко това и вниманието ви се превключва към нещо по-вълнуващо, да вземем за пример пържено пиле, увито в маслена хартия.

Принципът на това НЛП упражнение е явен. Просто би трябвало да намалите картината на тревожната обстановка, тъй че обектът, който ви безпокои, да бъде понижен до микроскопични размери…

НЛП Упражнение №2: „ Неквалифициран фотограф експонира филм “

По същия метод, както в тази ситуация с „ дреболията “, обучителите на НЛП се вслушваха в постоянно срещани изрази като: „ пропуски в паметта “, „ празно леке “. И те направиха страхотна техника от това.

Взимаме общ израз (поговорка, фразеологична единица) и безусловно изпълняваме казаното там, колкото и идиотско да наподобява.

Съгласно същия принцип, на хората се предлага да „ съберат мозъци дружно “, в случай че това е единственият метод, по който знаят по какъв начин да решат някакъв проблем… и по този начин нататък).

Изразът „ празнини “, „ празно леке “ подтикна НЛП към тази техника. Ако имате мемоари, които сами по себе си са отпечатани с ясна картина и те носят голяма разрушителна мощ – правете този облик все по-лек и по-лек, до момента в който най-сетне го „ осветите “.

Когато желаете да забравите нещо, направете картината ярка, до момента в който към този момент не можете да видите какво е изобразено на нея.

Помага.

Има НЛП техника – противоположната на тази. Ако сте не запомнили някои от събитията и би трябвало да възстановите изчезналите връзки в паметта си, тогава в противен случай, преувеличете. Направете фотографията по-тъмна!

Тогава забравените фрагменти от нея внезапно ще дойдат от подсъзнанието. Така получаваме достъп до наличието на картината, в която част от нея е пропусната от вас.

НЛП Упражнение №3: „ След 50 години “ или „ Двадесет години по-късно “

За да намалите интензивността на прекарването, представете си неприятна обстановка (човек), (място), по какъв начин ще бъде всичко това … 50 години по-късно. Погледът, хвърлен върху такава „ покруса “ от толкоз далечно бъдеще, като предписание понижава смисъла и патоса на това, което ви вълнува неприятно.

Опитайте тези техники – те са доста ефикасни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР