Ефектите върху дейността на Софарма“ АД в резултат на настъпилите

...
Ефектите върху дейността на Софарма“ АД в резултат на настъпилите
Коментари Харесай

Спад в продажбите на “Софарма” с 25% през юни

Ефектите върху активността на „ Софарма “ АД вследствие на настъпилите събития включват: понижение на приходите, изключителни разноски, веселба с осъществяване на планове, планувани вложения и други.

Спад в продажбите през юни тази година с 25% по отношение на същия месец на предходната година регистрира „ Софарма “ АД, оповестиха от производителя на медикаменти. Търговията на вътрешния пазар се развива добре, като има раст от  96 %. На външните пазари обаче компанията демонстрира 45% спад на продажбите за експорт.

За първото полугодие на тази година приходите от продажби на продукция също понижават - с 21% по отношение на същия интервал на 2020-а. Този резултат е разследване от постигнатия 10% растеж на паричните приходи от вътрешен пазар, само че 33% спад на продажбите за експорт.

Най-големи акционери в компанията са " Донев инвестмънтс холдинг " АД с дял от 26.55% от капитала, " Телекомплект инвест " АД - с 20.68% и   " Ромфарм компани " ООД – 6.21% от акциите с право на глас. Индивидуални вложители държат 8.61% от книжата.

" Софарма " АД държи в портфейла си и 6.69% назад изкупени акции.  

Политическата конюнктура в България и в експортните пазари на групата, по-специално Русия, Беларус и Украйна, оказва значителен резултат върху интервенциите и финансовото положение на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР