Ефектите от изменението на климата вече се усещаха още през

...
Ефектите от изменението на климата вече се усещаха още през
Коментари Харесай

Lost Futures

Ефектите от изменението на климата към този момент се усещаха още през 60-те години на предишния век, само че учените, които свързваха изкопаемите горива с изменението на климата, бяха наречени „ пророци на гибелта “.

Този епизод наблюдава траекторията на изменението на климата през последните 60 години и преглежда по какъв начин и за какво – макар суровите предизвестия – не успяхме да спрем климатичната злополука, която претърпяваме сега, и за какво наподобява, че политиката и науката са в несъгласие, когато става дума за този проблем.

Години на агитация и лакомия от страна на петролните компании сътвориха свят, в който облагата надви над здравето на планетата, следствията от което се усещат през днешния ден.

Lost Futures изследва резултатите от корпоративната лакомия. В Луизиана виждаме от първа ръка по какъв начин дребните крайбрежни градове ще се поддадат на опустошителните резултати от годините на сондиране от петролните компании и какво значи това за едно потомство, което няма доста общо с причиняването...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР