Ефекти от войната в Украйна КомпанииShell се разкая и спира

...
Ефекти от войната в Украйна КомпанииShell се разкая и спира
Коментари Харесай

Путин дава кредитна ваканция на руските граждани и бизнес

Ефекти от войната в Украйна КомпанииShell се разкая и стопира да купува съветски нефт и газПолитикаСАЩ готвят възбрана на съветския нефт още през днешния ден
Президентът на Русия Владимир Путин подписа нов декрет, с който дава опция на съветските жители и дребния и междинен бизнес да изискат от своите банки кредитна почивка. Тя важи за всевъзможни заеми, в това число и ипотеки, подписани преди 1 март тази година, предава съветската организация РИА Новости.

Идеята е утвърждение да бъде обещано на жителите и компаниите, чиито приходи са спаднали с над 30%. Такива кредитополучатели могат да отсрочат заплащанията си по заема за период от шест месеца или да понижат размера им.

Ходът е част от по-широка гама социално-икономически ограничения, които Путин и съветското държавно управление вкарват в опит да се оправят с тежките стопански наказания на Запада. Тях Москва квалифицира като

неприятелските дейности на непознати страни и интернационалните организации “.

С контрамерките президентът също по този начин позволи на държавното управление да дефинира размер на обществените добавки към пенсиите над откритото от закона равнище, както и позволение обществените пенсии да бъдат индексирани в допълнение.

Чрез новия набор от ограничения се разрешава на държавното управление да удължи периодите за заплащане на застрахователни награди и да вкара спомагателни учредения за даване на пролонгация. Указът разрешава и мораториум върху плановите инспекции на дребния и междинен бизнес, както и върху IT инспекциите до края на 2024 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР