Едва с 0.3% са поевтинели жилищата в Гърция през четвъртото

...
Едва с 0.3% са поевтинели жилищата в Гърция през четвъртото
Коментари Харесай

Обезценяването на гръцките имоти се забавя

Едва с 0.3% са поевтинели жилищата в Гърция през четвъртото тримесечие на 2017 година по отношение на същия интервал година по-рано. За цялата минала 2017-а спадът в цената на квадратен метър жилищна повърхност е 1%, което е над два пъти по-малко спрямо 2016 година, когато обезценяването е било 2.4%.

През последните три месеца на 2017-а цените на жилищата в Атина съвсем не бележат смяна. Спадът е едвам 0.1%. В Солун той е 0.6%, а в останалите градове приблизително с 0.4% по-евтино се подписват покупко-продажби.

И през тази година ще се разчита на засилен интерес от страна на задгранични вложители на пазара на недвижими парцели у южните ни съседи. Предимно това са по-заможни бизнесмени, които демонстрират интерес към острови или най-малкото първокласни къщи по гръцкото крайбрежие. Повечето купуват за инвестиция. Също по този начин не липсват и вложители, които получават парцели и за приемане на гръцко поданство. Всеки, който придобие парцел на стойност над 250 000 EUR, може да кандидатства за такова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР