Едва от четири дни херцогът и херцогинята на Кеймбридж са

...
Едва от четири дни херцогът и херцогинята на Кеймбридж са
Коментари Харесай

Карибите ни искат Уилям и Кейт

Едва от четири дни херцогът и херцогинята на Кеймбридж са на своето публично посещаване в Карибския район, чиято цел е да отбележат платинения празник на кралица Елизабет, а към този момент се сблъскват с редица компликации.
 Принц Уилям, Кейт Мидълтън, Карибския район и първата обиколка зад граница от началото на пандемията с COVID-19
Защо Уилям и Кейт стигнаха чак до Карибите

Почивка или пътешестване с идея

Като начало те бяха принудени да анулират една от първите си планувани спирки от визитата си в Белиз, защото избухнаха локални митинги още преди идването на двойката.

Уилям и Кейт възнамеряваха посещаване във плантация за какао в неделя, само че бяха принудена да го анулират, откакто локалните поданици проведоха митинг против колониализма и потреблението на футболно игрище от кралските особи за кацане на техния частен хеликоптер. Те даже бяха подготвили демонстрационни табели с надписи: " Принц Уилям, напусне земята ни. "

В последна сметка двойката посети друга какаова плантация в района, a ден по-късно и Каракол - емблематичен археологически обект на маите, прикрит надълбоко в джунглата в гората Чикибул.

Очевидно проблемите за Уилям и Кейт няма да спрат до тук. Стана ясно, че към този момент е плануван нов митинг, този път в Ямайка, самостоятелна страна в състава на Британската общественост. Според The Independent митингът с апел за репарации поради робството е плануван в Кингстън, столицата на Ямайка.

Смята се, че митингът е проведен от Advocates Network - коалиция за правата на индивида, основана от ямайски деятели и организации за тъждество. Те даже написаха отворено писмо, в което декларират, че не желаят да означават платинения празник на кралицата, защото считат, че нейното управление, както и това на нейните прародители, е асъдействало за " употребата на коренното население на Ямайка, трансатлантическия трафик на африканци и поробването на африканците ".

Тези събития действително демонстрират настроенията на хората в района, резултат от историята на колониализма на Обединеното кралство. И за трите страни, които Уилям и Кейт ще посетят в границите на своята обиколка - Ямайка, Бахамите и Белиз, кралица Елизабет е държавен глава. Единствено Барбадос неотдавна съумя да извоюва своята самостоятелност от 95-годишната кралица и очевидно и Ямайка се пробва да върви по нейните стъпки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР