Едва около 70 души излязоха в Бургас на първия от

...
Едва около 70 души излязоха в Бургас на първия от
Коментари Харесай

Рехав протест срещу насилието в детските градини в Бургас


Едва към 70 души излязоха в Бургас на първия от поредицата национални митинги „ Не на насилието в детски градини и учебни заведения “. Въпреки почивния ден и пристигналите и от София уредници, бургазлии не бяха доста дейни в недоволството си, макар че последният фрапиращ случай е точно от морския град, откакто бе снимано по какъв начин учителки малтретират деца.

Заедно със своите деца и с плакати с апел да се спре бездействието и да се вземат ограничения против насилието над децата в образователните заведения, родителите показаха своето неодобрение. Основното искане  на бургазлии е да се сложат видеокамери е детските градини и учебни заведения. Протестиращите упорстват и броя на децата в групите да бъде понижен, както и да има мандатност на шефовете на детските градини.

Протестите против насилието в образователните заведения не престават в цялата страна. За на следващия ден е плануван митинг във Варна, Плевен и Пазарджик, а на 15-ти февруари - в София. Те ще се организират пред постройките на общинските администрации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР