Едва на 17 години, Аспарух Аспарухов е смятан за един

...
Едва на 17 години, Аспарух Аспарухов е смятан за един
Коментари Харесай

Аспарух Аспарухов – бъдещето пред младока изглежда бляскаво

Едва на 17 години, Аспарух Аспарухов е считан за един от огромните гении на българския волейбол. Младият посрещач стартира да тренира в родния Божурище, само че бързо се ориентира към София, където в началото пази цветовете на Левски. Капитан е на другите обединения, а отличната му игра във всеки детайл не остава незабелязана. Аспарухов е притеглен в състава на Славия, а първият му сезон в Суперлигата несъмнено е много сполучлив. Радостин Стойчев вижда гения му и го кани на предварителен лагер в един от най-хубавите клубове в света – Модена. От началото на сегашния сезон младокът пази цветовете на Монтана. Той бързо се трансформира в главен състезател за тима на Даниел Пеев, а развиването му се вижда с просто око.

" Старая се да оказвам помощ на тима и тази поддръжка, която момчетата ми дават цялостен сезон, ми оказва помощ много. Подкрепата на по-големите като Мартин Пенев, Добри Иванов, Златко Кьосев и Иван Латунов, е доста значима за един млад играч като мен и в действителност доста им благодаря ", споделя Аспарухов.

Бъдещето пред младока наподобява блестящо, следва ли да направи идната стъпка и каква е най-голямата му фантазия?

" В момента съм се съсредоточил върху това да играем край и доста ще се веселя да стигнем до него и да го спечелим. Все още, не съм мислил какво ще върша за напред, тъй като би трябвало да го решим със фамилията ми, което е доста значима част. В персонален проект съм си сложил за цел да играя на доста високо равнище. За мен в Италия играят най-красивия и най-изчистения волейбол и съм си сложил за цел един ден да играя там, в един от най-хубавите тимове ", признава още младият посрещач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР