Едва ли за някого е тайна, че основният пазар на

...
Едва ли за някого е тайна, че основният пазар на
Коментари Харесай

Какво се случва с употребяваните автомобили в България?

Едва ли за някого е загадка, че главният пазар на коли в нашата страна се пада на използваните коли. От много време насам статистиката демонстрира, че съвсем 90% от продадените у нас коли са " втора ръка ". Автомобилите са внасят главно от Италия, Германия и Швейцария, а сега тези страни са мощно наранени от коронавирусната пандемия. Въпреки това от началото на 2020 година в България са регистрирани общо 51 615 използвани коли.
Какво се случва с продажбата на използвани коли у нас?
Към момента вносът е в застой, само че дилърите имат значително количества от към този момент импортирани коли, които се продават сега. И до момента в който при новите коли спадът на продажбите за април тази година е над 70%, при използваните тази цифра е по-малка. През април, по данни на КАТ, у нас са регистрирани 6 467 използвани автомобила, като за съпоставяне ще кажем, че за същия месец на предходната 2019 година регистрациите на коли " втора ръка " са били 19 000.
На какво се дължи този спад?
Този спад от 66% се дължи най-много на въведеното от държавното управление изключително състояние, в което доста от автокъщите не работеха, а огромна част от клиентите не можеха да стигнат до работещите такива поради КПП-тата. Статистиката на Министерство на вътрешните работи обаче демонстрира още, че до въвеждането на изключителното състояние продажбите на използвани коли са се движели с миналогодишното движение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР